Početak > O Kini
Aktivnosti povodom obeležavanja kineske Nove 2022. godine u Srbiji——Koncert kineskog nacionalnog orkestra · Kultura provincije Šandung duž Puta svile · Vidimo se u novogodišnjoj noći!
2022-01-29 22:21

U organizaciji Ambasade Narodne Republike Kine u Republici Srbiji, sa podrškom Kancelarije za kulturu i turizam provincije Šandung i Dramskog pozorišta provincije Šandung, koncert kineskog nacionalnog orkestra pod nazivom Kultura provincije Šandung duž Puta svile održaće se 31. januara 2022. godine na trećem programu RTS-a sa početkom od 20:00 časova. Koncert publici predstavlja najreprezentativnije numere naroda Kine u izvođenju kineskog nacionalnog orkestra, numere kao što su „Cvet jasmina“, „Labudasta guska“, „Cveće i mesečina“, „Naš divni zavičaj, Šandung“ i druge, divne numere koje obuhvataju različite umetničke forme.

Kruškin cvet u dubokoj noći

Novogodišnje čestitke

Naš divni zavičaj, Šandung

Članovi nacionalnog orkestra Dramskog pozorišta provincije Šandung tokom izvođenja kombinuju tradicionalne tehnike sa modernim muzičkim elementima i modernom tehnikom. Tome svemu dodaju i karakteristike vremena iz koga potiče numera kao i karakteristike vremena u kome živimo, time pružajući publici nezaboravan doživljaj.

Koncert u potpunosti naglašava trend razvoja umetnosti provincije Šandung, svetlu budućnost kineskog naroda, i, kako se približava kineska Nova godina, najiskrenije novogodišnje želje Ambasade Narodne Republike Kine u Republici Srbiji i naroda Šandunga prijateljima iz Srbije i kineskim sunarodnicima u Srbiji.

Radujmo se zajedno ovim divnim trenucima!


Preporučite prijatelju 
     Odštampaj