Početak > O Kini
Niz aktivnosti povodom obeležavanja kineske Nove 2022. godine u Srbiji Tematska animirana izložba · Sastanak na ledu i snegu
2022-02-03 21:41

Povodom otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. godine, Ambasada Narodne Republike Kine u Republici Srbiji Vas poziva da budete deo tematske animirane izložbe Sastanak na ledu i snegu, doživite ovaj 2D zimski sportski događaj i na pravi način uživajte u njemu!

Tematska animirana izložba – Sastanak na ledu i snegu na kreativan načinpublici predstavlja 10 takmičarskih kategorija Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022, uključujući hokej na ledu, brzo klizanje, karling, brzo klizanje na kratkim stazama, umetničko klizanje, skijaške skokove, skeleton, snoubording, biatlon, skijaško trčanje i druge. 10 antropomorfnih životinja koje simbolizuju delove tradicionalne kineske kulture i 10 takmičarskih kategorija ručno su oslikane kao „Veliki bogovi“ koji se „sastaju na ledu i snegu“ – time oživljavajući strast, vitalnost i mladi duh sportova na ledu i snegu.


  1. Biatlon



Sport koji se sastoji od dve kombinovane discipline: skijaškog trčanja i gađanja iz puške. Zahteva od sportista da imaju sposobnost da nakon određenog vremena u pokretu pređu na statični deo takmičenja.


  1. Skijaški skokovi


Zimski sport u kome se odnos brzine, odraza i položaja tela zasniva na skijama i na korišćenju sopstvene težine na posebno konstruisanoj skakaonici.


  1. Skijaško trčanje


Sportska disciplina koja koristi osnovne veštine kao što je uspon, spust, okretanje i klizanje po snežnim površinama i uzvišenjima uz pomoć ski opreme.


  1. Snoubording


Snoubording je zimska sportska disciplina u kojoj je snoubord oruđe za brzo okretanje i spuštanje niz padinu pokrivenu snegom oko zadate tačke nagiba, ili spuštanje na posebnom terenu u obliku slova „U“, pri čemu je cilj da se u vazduhu dese što teže akrobacije.


  1. Brzo klizanje


Vrsta zimske sportske discipline u kojima su klizaljke glavno oruđe za kretanje po ledu.


  1. Brzo klizanje na kratkim stazama


Brzo klizanje na kratkim stazama je varijanta brzog klizanja kod koje se klizači na ledu takmiče na kratkim stazama.


  1. Umetničko klizanje

Umetničko klizanje je disciplina u kojoj se po ledu klizaljkama „crta“ i izvode teški pokreti kao što su skakanje i okreti.


  1. Hokej na ledu


Hokej na ledu je zimski timski sport u kome se takmičari koriste hokejaškim palicama i klizaljkama kako bi se takmičili jedni protiv drugih na ledu.


  1. Skeleton


Skeleton je zimski sport u kojima se propisanim sankama i inercijom ide nizbrdo duž posebno izgrađene zaleđene staze.


  1. Karling

Karling ili kerling je timski sport bacanja kamenih kugli što bliže središtu „kuće“. Poznat je i kao „šah“ na ledu. Testira fizičku i mentalnu snagu učesnika, demonstrirajući lepotu i pokreta i mirovanja, kao i značenje mudrog izbora.


Preporučite prijatelju 
     Odštampaj