Početak > O Kini
Niz aktivnosti povodom obeležavanja kineske Nove 2022. godine u Srbiji Promo video: Veliki kanal / Grand Canal Taking You Home
2022-02-09 21:29

Veliki kanal je veliki projekat koji su izgradili ljudi stare Kine. Najveći je, najduži i najranije sagrađen kanal na svetu. U potpunosti odražava mudrost i hrabrost drevnog naroda Kine i nosi dugu istoriju i početke kineske civilizacije.

Sastoji se od tri dela: prvi deo je sagrađen za vreme dinastija Sui i Tang, drugi deo je Peking-Hangdžou i treći je Istočni Džeđijang kanal. Sa ukupnom dužinom od skoro 3.100 kilometara, obuhvata 8 provincija i oblasti – Peking, Tijenđin, Hebei, Šandung, Henan, Anhui, Đijangsu i Džeđijang. Ima istoriju dužu od 2.500 godina i jedan je od najreprezentativnijih kulturnih simbola kineske nacije. Dana 22. juna 2014. godine, Veliki kanal uvršten je na listu svetske kulturne baštine.

Ambasada Narodne Republike Kine u Republici Srbiji je za Vas pripremila promo video o Velikom kanalu – Grand Canal Taking You Home, koji će Vas povesti stopama dva putnika iz Kine i Italije – od porodičnih poseta, do ukusnih specijaliteta, koji su glavna tema. Upoznaćete drevnu istoriju i kulturu Velikog kanala, doživeti njegove priče i običaje i imaćete priliku da promovišete zaštitu kulturnog nasleđa Velikog kanala, kako bi on i dalje postojao i prenosio šarm kineske kulture.


  1. Grand Canal Taking You Home – Taierdžuang





2. Grand Canal Taking You Home – Huaian 

3. Grand Canal Taking You Home – Jangdžou 

4. Grand Canal Taking You Home – Hangdžou 


Preporučite prijatelju 
     Odštampaj