Početak > Konzularni poslovi
O privremenim merama predostrožnosti koje Konzularno odeljenje preduzima
2020-02-03 04:09

Kako bi se efikasno reagovalo na novonastalu situaciju epidemije upale pluća izazvane novim korona virusom, Kineski konzulat u Srbiji od danas je preduzeo sledeće mere predostrožnosti:

1. Da bi se smanjilo okupljanje većih masa ljudi, svi podnosioci zahteva koji dođu na obradu konzularnih dokumenata moraju ući u čekaonicu u odvojenim serijama;

2. Podnosioci zahteva su u obavezi da prođu kroz merenje temperature na bezbednosnoj kontrolnoj tački. Ako temperatura prelazi 37,2℃ ili postoje simptomi respiratornih bolesti poput kašlja, stranaka će biti zamoljena da dođe ponovo nakon oporavka, takođe preporučuje se da odredite vreme za podnošenje zahteva za obradu dokumenata u skladu sa svojim zdravstvenim stanjem;

3. Konzularno odeljenje će svakodnevno dezinfikovati čekaonicu, prostor za rad sa strankama i druge prostorije konzulata.

Svako je odgovoran za sprečavanje i kontrolu epidemije. Molimo Vas da međusobnomo obaveštavate jedni druge o novim merama predostrožnosti. Posebne mere koje smo preduzeli mogu Vam izazvati nelagodnost, ali zarad zdravlja Kinezi koji putuju u Srbiju i srpskih državljana molimo Vas da ih razumete i sarađujete.

 

Ambasada Narodne Republike Kine u Republici Srbiji

Konzularno odeljenje

2. februar 2020

Preporučite prijatelju 
     Odštampaj