Početak > Konzularni poslovi
Obaveštenje o smanjenju perioda važenja potvrde o PCR testiranju za putnike koji iz Srbije krećuza Kinu kreću od 31. avgusta
2020-08-26 02:34
 

Da bi se osiguralo zdravlje i sigurnost međunarodnih putovanja i smanjio rizik od prekograničnog prenošenja epidemije, prema najnovijim zahtevima Kine, počev od 31. avgusta 2020. (ponedeljak), za kineske i strane putnike koji lete iz Srbije u Kinu i za one koji vrše tranzit preko Srbije za Kinu, period važenja potvrde o negativnom PCR testu izmenjen je sa 5 na 3 dana.

 

Putnici bi trebalo da završe PCR testiranje u roku od 3 dana pre ukrcavanja i da se jave našoj ambasadi sa potvrdom o negativnom PCR testu, kako bi dobili validan zdravstveni kod zelene oznake „HS" (važi za kineske državljane) ili kako bi dobili Izjavu o zdravstvenom stanju (za državljane Srbije i drugih zemalja).

 

Period važenja potvrde o PCR testiranju zasnovan je na datumu izdavanja izveštaja o testu. Na primer, ako se izveštaj o testu izda 1. septembra, važiće do 4. septembra (to jest datum odlaska  za Kinu treba da bude najranije 1. septembra, a najkasnije do 4. septembra).

 

Ostali zahtevi u vezi sa sprovođenjem mera PCR testiranju za putnike koji putuju u Kinu ostaju nepromenjeni. Za više detalja pogledajte: "Obaveštenje o potrebi podnošenja ' Izjave o zdravstvenom stanju' preodlaska u NR Kinu"

http://rs.chineseembassy.org/srp/lsyw/tz/t1800268.htm

Preporučite prijatelju 
     Odštampaj