Početak > Ambasada > Vesti iz Ambasade
Ambasada NR Kine učestvovala na Dobrotvornom božićnom bazaru
2009-12-07 21:23

Međunarodni ženski klub čije članice predstavljaju zemlje koje su diplomatski ili poslovo prisutne u Srbiji, 6. decembra 2009. godine na Beogradskom sajmu organizovao je Dobrotvorni božićni bazar. Supruga kineskog Ambasadora, gospođa Lin Sji i druge žene Ambasadora, članice Međunarodnog ženskog kluba, učestvovale su na ovom humanitarnom bazaru.

Ukrašavanje štanda Ambasade NR Kine Predstavljanje kineskih proizvoda posetiocima 

Na štandu kineske Ambasade posetioci su mogli da vide kinesku nacionalnu zastavu, kineske lampione, kineski čvor, kineske slike i razne druge tradicionalne kineske ukrase. Mnogi posetioci nisu mogli da odole prelepim tradicionalnim kineskim rukotvorinama i mirisnoj kineskoj hrani koja je bila ponuđena na kineskom štandu. Njegova Ekselencija Ambasador Vej Đinghua i supruga predstavili su gostima kineske proizvode. Ambasada je svim zainteresovanima ponudila i pamflet o Kini.

Nj. E. Ambasador Vej Đinghua i supruga učestvuju u dobrotvornoj akciji  Nj. E. Ambasador Vej Đinghua i supruga sa srpskim prinčevskim parom Karađorđević (prvi i drugi sa leva)

Poslednih godina Međunarodni klub žena organizuje dobrotvorni bazar na kome učestvuju supruge Ambasadora zemalja koje su u diplomatskoj misiji u Republici Srbiji. Na ovogodišnjem bazaru učestvovalo je više od četrdeset diplomatskih i poslovnih predstavnika iz raznih zemalja, uključujući i kinesku Ambasadu. Novac koji je kineska Ambasada prikupila od rasprodaje predat je organizacionom komitetu. Sa jedne strane ova akcija je pokazala iskrenu ljubav i dobre želje koje kineski narod oseća prema srpskom, a sa druge je promovisala kinesku kulturu.

Preporučite prijatelju 
     Odštampaj