Početak > Ambasada > Vesti iz Ambasade
Veliki kineski dokumentarni serijal o hrani "Bio jednom jedan zalogaj" ("Svet ukusa") biće prikazan u Srbiji
2020-08-07 18:50

Zahvaljujući upornim zalaganjem Ambasade Narodne Republike Kine u Republici Srbiji i Državne administracije za radio, televiziju i film NR Kine, dokumentarni serijal o hrani “Bio jednom jedan zalogaj” (“Svet ukusa”) u produkciji Tencent-a biće prikazana u Srbiji na TV kanalu Balkan Trip. Gledaoci u Srbiji će se upoznati sa kineskom kuhinjom, kulinarskom tradicijom i kulturom.

“Bio jednom jedan zalogaj” (“Svet ukusa”) je kineski dokumentarac o hrani koji je nastao u produkciji Tencent-a, Doclabs Beijing i Kineske međunarodne televizijske korporacije. Ovaj dokumentarni serijal je nakon serijala “Zalogaj Kine” još jedno delo reditelja Chen Xiaoqing-a, koje pruža širi uvid i viši pogled na svet hrane. Najveća prednost ovog dukumentarnog serijala je njegov svetski karakter, to da iz globalne perspektiv dočarava jedinstvenost kineske hrane, tako da kineska kulinarska kultura u međunarodnom okviru još jednom dobija interpretaciju i promociju. Serijal je nakon emitovanja dobio visoku ocenu publike i proglašen je za jedan od deset najuticajnijih dokumentaraca u Kini 2018. i 2019. godine.

Turistički Tv kanal Balkan Trip je sa Kineskom upravom za autorska prava potpisao sporazum o saradnji i dobio dozvolu za emitovanje dve sezone, ukupno 16 epizoda dokumentarne serije “Bio jednom jedan zalogaj” na teritoriji Srbije i bivše Jugoslavije. Planirano je da serijal bude emitovana u udarnom terminu počev od septembra kad se završi prevod sadržaja. Balkan Trip TV je profesionalni komercijalni TV kanal koji se bavi turizmom i kulturom u Srbiji i pokriva više od milion korisnika kablovske televizije.

Uz epidemiju korona virusa u svetu i gubitke koje trpe razmena i saradnja u oblasti turizma između Kine i Srbije, kineski dokumentarac o hrani "Bio jednom jedan zalogaj" neće samo obogatiti lokalni kulturni život, već će i bolje upoznati građane Srbije sa kineskom hranom i kulturom. Verujemo da će u bliskoj budućnosti gledaoci u Srbiji imati priliku da pogledaju ovaj serijal i da će publika kako u Srbiji, pa i na Balkanu, moći da bez napuštanja svojih domova uživa u svetskoj turneji hrane na TV ekranima.

Vidimo se uskoro!

Preporučite prijatelju 
     Odštampaj