Početak > Vesti
Vu Bangguo započeo zvaničnu prijateljsku posetu Španiji
2012-05-24 15:05

Na poziv predsednika španskog parlamenta Hesusa Posade, predsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Vu Bangguo juče je posle podne stigao u Madrid i započeo zvaničnu prijateljsku posetu Španiji.

Ovo je prvi put da predsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa poseti Španiju. Na aerodromu su ga dočekali potpredsednica španskog parlamenta i drugi rukovodioci.

Vu Bangguo je u govoru na aerodromu izjavio da je suočavanje sa kompleksnim promenama međunarodne situacije i globalnim izazovima, konsolidacija i produbljivanje kinesko-španskih prijateljskih odnosa, u skladu sa osnovnim interesima i zajedničkom željom dvaju naroda i predstavlja doprinos miru, stabilnosti i razvoju celog sveta. Vu Bangguo izrazio je uverenje da će ova poseta ojačati prijateljstvo i međusobno poverenje, povećati saglasnost, kao i produbiti saradnju, kako bi bila dodata nova vitalnost svim stranama strateškog odnosa i partnerstva.

Tokom susreta, Vu Bangguo će sa kraljem Huanom Karlosom, premijerom Marijanom Rahojem i predsednikom parlamenta Hesusom Posadom razmeniti mišljenja o bilateralnim odnosima, kontaktima parlamenata i pitanjima od zajedničkih interesa.

Pripremila: Đi Sju za CRI

Izvor:CRI 

Preporučite prijatelju 
     Odštampaj