Početak > Vesti
Vu Bangguo: Kina podržava napore Španije da održi finansijsku stabilnost i obnovi privredu
2012-05-25 15:02

Predsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Vu Bangguo je juče u Madridu izjavio da Kina podržava napore Španije da održi finansijsku stabilnost i obnovi privredu. Kina veruje da će Španija uspeti da prevaziđe sadašnje teškoće i spremna  je da pruži pomoć, rekao je Vu.

 

On se juče susreo sa predsednikom španskog parlamenta Jesusom Posadom. Tom prilikom Vu Bangguo je rekao da se sledeće godine navršava 40 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Kine i Španije. Kina želi da sa Španijom i dalje održava međusobne posete i kontakte između vlada, parlamenata i partija dveju zemalja. Kina se nada da će sa Španijom produbiti saradnju u oblasti trgovine, poljoprivrede, saobraćaja, informacija i obnovljive energije, jačati kontakte u turizmu i obrazovanju, kao i koordinaciju u UN, G20 i drugim međunarodnim organizacijama, radi daljeg razvoja bilateralnih odnosa.

Posada je rekao da Španija poklanja veliku pažnju odnosima sa Kinom i neće promeniti ovu politiku. Nova španska vlada i parlament žele da unaprede prijateljsku saradnju sa Kinom, rekao je Posada i izrazio zahvalnost Kini na pomoći.

Pripremila: Đi Sju za CRI

Izvor:CRI

Preporučite prijatelju 
     Odštampaj