Početak > Vesti
Završeno četvrto razmatranje STO-a o trgovinskoj politici Kine
2012-06-15 14:14

Na četrvtom zasedanju Svetkse trgovinske organizacije o trgovinskoj politici Kine u Ženevi, predstavnici kineske delegacije, predvođene zamenikom ministra trgovine Ju Đianhuaom, imali su opšte diskusije sa drugim članicama.

U toku dvodnevnog razmatranja je uglavnom diskutovano o makroekonomskom okruženju, privredno-trgovinskom razvoju i relevantnoj politici Kine u prethodne dve godine.

Članice STO su visoko ocenile uspehe koje je Kina postigla u ekonomskom i društvenom razvoju u protekle dve godine, i izrazile divljenje konstantnom brzom privrednom rastu koji je Kina ostvarila u situaciji recesije globalne privrede. Većina članica je dala pozitivnu ocenu konstruktivnoj ulozi Kine u multilateralnom trgovinskom sistemu i unapređivanju procesa pregovora iz Dohe. Zemlje u razvoju su pohvalile kinesku podršku "saradnji jug-jug'', kao i njene mere kao što su "pomoć za unapređenje trgovine'', "uvođenje nulte stope carine za najnerazvijenije zemlje'' i drugo.

Pored toga, pojedine članice STO su izrazile nadu da će Kina nastavljati produbljivanje reformi i otvaranje prema svetu, kao i dalju robno- trgovinsku razmenu sa drugim zemljama.

Pripremio za CRI: Džao Peng

Izvor:CRI

Preporučite prijatelju 
     Odštampaj