Početak > Vesti
Hu Đintao dao pisani intervju meksičkim medijima
2012-06-18 18:25

Kineski predsednik Hu Đintao je 17. juna dao pisani intervju glavnim meksičkim medijima. U intervjuu je izneo stavove kineske strane o samitu G20, saradnji zemalja u razvoju, odnosima Kine i Meksika i o drugim pitanjima.

Hu Đintao je rekao da se svetska privreda dalje oporavlja, ali ipak postoje nestabilni i neodređeni faktori, i zbog toga članice G20 treba dalje da jačaju koordinaciju i da se zajedno protive raznim formama protekcionizma, kako bi se unapredio privredni razvoj zemalja u razvoju, i da se time poveća globalna potražnja.

Hu Đintao je naglasio da je saradnja sa zemljama u razvoju i očuvanje zajedničkih interesa zemalja u razvoju, oduvek polazna tačka kineske spoljne politike. Produbljivanje strateške saradnje Kine i Meksika ne samo da doprinosi prosperitetu dveju zemalja, nego je od velikog značaja za jedinstvo zemalja u razvoju i za očuvanje svetskog mira i razvoja, podvukao je kineski predsednik.

Hu Đintao je precizirao da će Kina dalje sprovoditi aktivnu finansijsku i stabilnu monetarnu politiku, kako bi dala suštinski doprinos razvoju svetske privrede.

Pripremila za CRI: Vang Tingting

Izvor: CRI

Preporučite prijatelju 
     Odštampaj