Početak > Vesti
Ven Điabao se sastao sa Ketrin Ešton
2012-07-11 16:25

Kineski premijer Ven Điabao juče se u Pekingu sastao sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost , i potpredsenikom Komisije EU Ketrin Ešton.

Ven je, ovom prilikom, izjavio da je reagovanje na međunarodnu finansijsku krizu i evropsku dužničku krizu ozbiljan izazov i važna šansa za Evropu, i dalje unapređuje zrelih i stabilnih odnosa između Kine i Evrope. Kineska strana pozdravlja postizanje važnih rezultata o privrednom rastu na letnjem samitu i podržava Evropu u daljem preduzimanju snažnih mera za obnovu poverenja u tržište. Postoji privredna kompletmetarnost između Kine i Evrope i duboka korelaciona zavisnost. Dve strane treba da insistiraju na otvaranju tržišta i principu uzajamne koristi, razmatraju saradnju u oblasti izgradnje infrastrukturnih objekata, investicija, finansija, nove tehnike i zaštite sredine, te zajedno reaguju na sve izazove i ostvaruju zajednički razvoj, podvukao je Ven.

Tom prilikom, Ešton je izjavila da evrospka strana zahvaljuje Kini na doslednoj podršci evropskim integracijama i naročito dragocenoj pomoći Evropi u prevazilaženju aktuelnih teškoća.

Pripremila za CRI: Vang Ping 

Izvor: CRI

Preporučite prijatelju 
     Odštampaj