Početak > Vesti
U Dalianu će se održati Sajam digitalne kulture Kine, Japana i Južne Koreje
2012-07-13 14:07

 

Ministarstvo kulture Kine je saopštilo da će u Dalianu od 27-29. septembra biti održani prvi Sajam digitalne kulture Kine, Japana i Južne Koreje. Organizatori ove manifestacije su Kineska korporacija za digitalnu kulturu i gradska vlada Daliana. Na ovoj manifestaciji, jednoj od najvećih i najznačajnijih skupova u Aziji iz oblasti digitalne kulture, biće formiran industrijski lanac digitalne kulture Kine, Japana i Južne Koreje, koji će predstavljati platformu za razvoj saradnje triju zemalja u ovoj oblasti.

Na ovom sajmu će prikazati dostignuća tri zemlje iz ove oblasti, te predstaviti lanac usluga: hardvera, softvera, servis provajdera, dizajna, operatora i proizvođača. Na sajmu će biti dodeljene nagrade za najbolje stvaralačko delo, za najbolji dizajn, umetničko delo i druge nagrade za najbolje stvaraoce u oblasti digitalne kulture.

Sajam digitalne kulture u Dalianu će se odražti na površini od osam hiljada kvadratnih metara. Na ovoj manifestaciji će učestvovati više od stotinu kompanija iz Kine, Japana i Južne Koreje, kao i predstavnici nadležnih organa.

Pripremila za CRI: Tatjana Soldat

Izvor: CRI

Preporučite prijatelju 
     Odštampaj