Početak > Vesti
Međunarodna zajednica visoko ocenila govor predsednika Kine
2012-08-03 15:14

Generalni sekretar CK KP Kine, predsednik države i predsednik Centralnog vojnog komiteta, Hu Đintao, održao je govor 23. jula na otvaranju simpozijuma, kojem su prisustvovali vodeći lideri kineskih provincijskih vlasti. Svetski mediji poklonili su mu veliku pažnju, visoko ocenivši govor kineskog predsednika.

Ruski list „Nezavisna Gazeta" je naveo da je kineski predsednik Hu Đintao zahtevao ujedinjenje partije kada se suočava sa „izazovima bez presedana". Kako je komentarisano, govor Hu Đintao-a ima važan značaj za kineski razvoj u budućnosti.

Funkcioner francuske strateške komisije Erik de La Maisoneiv smatra da će govor Hu Đintao-a podsticati ujedinjenje mišljenja svih kineskih različitih klasa i da će doprineti stabilnom razvoju društva i privrede. U proteklih 10 godina, kineska privreda i društvo su dostigli ogroman napredak, koji pokazuje da je socijalizam sa kineskim karakterima jedinstven put za stabilan razvoj Kine. Naravno, u pojedinim oblastima kineskog društva i privredi još postoje mane, a govor Hu Đintaoa pokazuje poverenje u rešavanje ovih problema.

Pripremila za CRI: Bai Ju

Izvor: CRI

Preporučite prijatelju 
     Odštampaj