Početak > Vesti
Poseta egipatskog predsednika Kini unapređuje bilateralne odnose
2012-08-29 19:48
 

Potpredsednik Kine, Sji Đinping, danas je u Pekingu, tokom susreta sa egipatskim predsednikom Mohamedom Morijom, izjavio da Kina poklanja veliku pažnju razvoju odnosa sa Egipatom, a ta država je važan partner Kine.

On je izrazio uverenje da će poseta Mohameda Morija povećati uzajamno poverenje i unaprediti razvoj bilateralnih odnosa u novoj međunarodnoj situaicji.

Sji Đinping je istakao da su Kina i Egipat zemlje u razvoju. Dve zemlje, takođe, snose zajedničke obaveze u oblasti zaštite suvereniteta država i stabilnosti društva i imaju zajedničke interese u unapređenju svetskog i regionalnog mira i stabilnosti.

Sji Đinping je izrazio nadu da će dve strane nastaviti uzajamno razumevanje i podršku u ključnim interesima i pitanjima od zajedničkog interesa, održati i pojačati koordinaciju i saradnju u međunarodnim i regionalnim poslovima, dalje produbljivati privredno-trgovinsku saradnju i razmenu u oblasti kulture, obrazovanja, tehnologija i poljoprivrede.

Mohamed Morsi izjavio je da njegov susret sa kineskim predsednikom Hu Đintaom ima veliki značaj za jačanje strateških odnosa dve zemalje. On se nada da će dve zemlje dalje jačati saradnju u oblasti privrede, trgovine, investicija, avioindustrije i turizma.

Pripremio za CRI: Luo Ći

Izvor: CRI

Preporučite prijatelju 
     Odštampaj