Početak > Vesti
Ven Điabao se sastao sa liderima zemalja Azije i Evrope
2012-09-03 15:15

Kineski premijer Ven Điabao se juče sastao sa predsednikom Maldiva Mohamedom Vahidom, premijerom Tadžikistana A. Akilovim, bivšim holandskim premijerom Janom Peterom Balkenom Endeom i bivšim premijerom Velike Britanije Tonijem Blerom.

Na sastanku sa Vahidom, Ven Điabao je rekao da Kina podržava privredni i društveni razvoj Maldiva, i spremna je da proširi saradnju u infrastrukturi, turizmu, ribarstvu i brodskom transportu.

Vahid je rekao da su Malidvi spremi da jačaju saradnju sa Kinom u međunarodnim i regionalnim poslovima, i da unapređuje bilaterlane odnose.

Na sastanku sa Akilovim, kineski premijer je ukazao da Kina želi da pruža srdačnu pomoć Tadžikistanu u privrednom razvoju. Akilov je izrazio dobrodošlicu kineskim preduzećama da investiraju u Tadžikistan.

Na sastanku sa Tonijem Blerom, Ven je pozitivo ocenio njegov doprinos unapređivanju bilateralnih odnosa Kine i Velike Britanije. Bler je ukazao da su odnosi između Velike Britanije i Kine jako važni, i da je spreman da dalje čini napore za produbljivanje razumevanja i upoznavanja dveju zemalja.

Pripremila za CRI: Bai Ju

Izvor: CRI

Preporučite prijatelju 
     Odštampaj