Početak > Konzularni poslovi
Obaveštenje o privremnoj obustavi rada Konzularnog odeljenja Ambasade NR Kine u Republici Srbiji
2020-04-06 22:18

Trenutno se epidemija novog korona virusa u Srbiji širi. U cilju što boljeg prilagođavanja merama kojie je donela srpska strana, kao i smanjenja rizika od širenja epidemije, Konzularno odeljenje Ambasade NR Kine od 6. Aprila privremeno prestaje sa radom. Detaljnije o izmenjenom načinu rada u nastavku:

1.Ambasada privremeno obustavlja izdavanje viza, overu dokumenata, legalizaciju dokumenata kao i ostalu vrstu konzularnih overa.

2.Ukoliko je hitno potrebna overa dokumenata, izdavanje viza i slično, pošaljite mejl na adresu konzulata consulate_yug@mfa.gov.cn kako biste zakazali sastanak (u mejlu obavezno navesti koji dokument je u pitanju, razog hitne obrade, poslati relevantnu elektronsku verziju dokumenta/skenirani dokument/dokument uslikan kamerom, i navesti kontakt podatke podnosioca zahteva), ambasada će u najkraćem roku obavestiti podnosioce zahteva o daljem postupanju.

3.Za vreme epidemije, ambasada će nastaviti da pruža usluge putem e-maila, telefona i faksa. Za sva pitanja možete nam se obratiti putem mejla na consulate_yug@mfa.gov.cn, pozvati broj 00381-11-3693163 (ponedeljkom i četvrtkom od 9:00 do 11:30) i poslati faks na 00381-11-2681374.

4.Gorenavendeno su privremene mere koje smo preuzeli. Ambasada će i dalje pratiti razvoj epidemije, prilagođavati svoj rad u skladu sa tim i na vreme izdavati obaveštenja.

Preporučite prijatelju 
     Odštampaj