Početak > Ambasada > Vesti iz Ambasade
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić primila je u kurtoaznu posetu novoimenovanu ambasadorku Kine gospođu Chen Bo
2019-02-05 05:08
          4. februar 2019. godine, novoimenovana ambasadorka Kine u Republici Srbiji gospođa Chen Bo sastala se sa predsednicom Vlade Republike Srbije gospođom Brnabić.

Ambasadorka Chen Bo je pre svega prenela srdačne pozdrave koje je premijer Državnog saveta Narodne Republike Kine gospodin Li Keqiang uputio gospođi Brnabić, na čemu se predsednica Vlade gospođa Brnabić zahvalila i zamolila ambasadorku Chen Bo da prenese njene pozdrave upućene premijeru Državnog saveta Narodne Republike Kine gospodinu Li Keqiang-u.

Predsednica Vlade Republike Srbije gospođa Brnabić je poželela dobrodošlicu novoimenovanoj ambasadorki gospođi Chen Bo i istakla da su Kina i Srbija tradicionalni prijatelji, a međusobno političko poverenje čvrsto. Predsednica Vlade gospođa Brnabić se zahvalila kineskoj strani na značajnoj podršci Srbiji, posebno oko pitanja Kosova i Metohije. Ona je istakla da je praktična saradnja naše dve zemlje plodonosna i da uspešno napreduju veliki projekti poput železare Smederevo i RTB Bora, što posebno doprinosi ekonomskom i društvenom razvoju Srbije. Gospođa Brnabić se nada da će obe strane nastaviti da ulažu napore i podstiču dalji razvoj bilateralne saradnje.

Ambasadorka Chen Bo se zahvalila gospođi Brnabić na važnom doprinosu koji je dala za razvoj kinesko-srpskih odnosa i izrazila da se poslednjih godina bilateralni odnosi brzo razvijaju, nivo saradnje u svim oblastima podiže i ima dobre tendencije i veliki prostor za dalji razvoj, zbog čega je kineska strana zadovoljna. Kina je spremna da zajedno sa Srbijom ulaže napore i oslanjajući se na inicijativu „Pojas i put" i saradnju „16+1" podstiče dalje proširivanje i produbljivanje sveobuhvatnog strateškog partnerstva Kine i Srbije.

        Dve strane su takođe razmenile mišljenja o konkretnim projektima bilateralne saradnje u oblasti saobraćaja, infrastrukture, investicija i saradnji „16+1" .

Preporučite prijatelju 
     Odštampaj