Početak > Ambasada > Vesti iz Ambasade
Ambasador gospođa Chen Bo u poseti prvom potpredsedniku Vlade i ministru spoljnih poslova Republike Srbije gospodinu Ivici Dačiću
2020-02-26 01:02

Ambasador gospođa Chen Bo se 21. februara sastala sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Republike Srbije gospodinom Ivicom Dačićem. Dve strane su razmenile mišljenja o bilateralnoj razmeni i multilateralnoj saradnji.

Chen Bo je informisala o najnovijoj situaciji rada prevencije i kontrole epidemije novog tipa koronavirusa i rekla da se posle uloženih velikih napora, situacija prevencije i kontrole epidemije promenila pozitivno. Epidemija je imala određeni uticaj na kinesku ekonomiju, ali kineska ekonomija je jako otporna i temelji dobrog razvoja se nisu promenili. Zalažemo se za koordinaciju prevencije i kontrole epidemije i ekonomskog i društvenog razvoja. Neka područja su počela da obnavljaju proizvodnju. Verujemo da će kineska ekonomija uskoro prevazići uticaj epidemije i nastaviti da održava stabilan razvoj.

Ivica Dačić je rekao da su izvanredni rezultati kineske Vlade u suzbijanju i kontroli epidemije vredni divljenja i čvrsto veruje da će Kina pobediti u toj borbi. Iako je mala država, Srbija je spremna da pruži podršku i pomoć prijateljskoj Kini i da i ona doprinese u skladu sa mogućnostima. Uvereni smo da epidemija neće zaustaviti tempo i neće promeniti veliki zamah ekonomskog razvoja Kine.

Preporučite prijatelju 
     Odštampaj