Početak > Ambasada > Vesti iz Ambasade
Ambasador gospođa Chen Bo u poseti potpredsedniku Vlade i ministru unutrašnjih poslova Republike Srbije
2020-02-27 17:18

Ambasador gospođa Chen Bo se 24. februara sastala sa potpredsednikom Vlade i ministrom unutrasnjih poslova gospodinom Nebojšom Stefanovićem. Dve strane su razmenile mišljenja o izgradnji inicijative „Pojas i put" , saradnji „17+1" i jačanju bilateralne saradnje između nadležnih organa policije dve zemlje.

(Fotografija preuzeta sa internet stranice Ministarstva unutrašnjih poslova)

Chen Bo je informisala o najnovijoj situaciji u vezi sa prevencijom i kontrolom epidemije novog tipa koronavirusa i istakla da su mere za prevencije i kontrolu epidemije podigle pozitivne rezultate, situacija se poboljšava. Nekoliko dana zaredom nema povećanja broja potvrđenih slučajeva u mnogim provincijama i opštinama kontinentalnog dela Kine. U područjima gde epidemija nije ozbiljna oporavlja se sa radom i proizvodnjom. Uvereni smo da ćemo pobediti i suzbiti epidemiju i zadržati trend ekonomskog i društvenog razvoja.

Gospodin Stefanović je istakao da je od izbijanja epidemije, kineska Vlada brzo reagovala, preduzela snažne i odlučne mere kako bi sprečila dalje širenje epidemije i dala važan doprinos bezbednosti kineskog naroda i ljudi celog sveta. Srpska strana je spremna da u okviru svojih mogućnosti pruži Kini podršku i pomoć za sprečavanje i kontrolu epidemije novog koronavirusa i duboko uveren je da se kineska ekonomija može oporaviti.

Preporučite prijatelju 
     Odštampaj