Početak > Ambasada > Vesti iz Ambasade
Ambasador gospođa Chen Bo u poseti predsedniku Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom
2020-02-27 17:23

Ambasador gospođa Chen Bo se 24. februara sastala sa predsednikom Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom gospodinom Tomislavom Nikolićem. Dve strane su razmenile mišljenja o bilateralnoj saradnji u raznim oblastima.

(Fotografija preuzeta od Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom)

Chen Bo je predstavila mere za prevazilaženje uticaja prouzrokovanih od epidemije koronavirusa u kineskim kompanijama u Srbiji i istakla da je ambasada u bliskoj komunikaciji sa svim ministarstvima i institucijama Vlade Republike Srbije, kao i sa kineskim preduzećima pružaju im potpunu podršku u aktivnom sprečavanju i kontroli epidemiološke situacije i kontinuiranoj promociji projekata saradnje. Uticaj epidemije na bilateralnu saradnju je ograničen i privremen. Uvereni smo da će sa uspehom sprečavanja i kontrole epidemije saradnja nastaviti svoj uobičajeni tok.

Gospodin Nikolić je istakao da se Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom zalaže za sveobuhvatno promovisanje saradnje sa Kinom. Pažljivo pratimo napredak projekata i spremni smo da pružimo potrebne usluge kineskim preduzećima kako bi smanjili uticaj epidemije na saradnju. Verujem da će Kina brzo postići pobedu u borbi protiv epidemije i uskoro prevazići uticaje epidemije i nastaviti svoj napredak.

Preporučite prijatelju 
     Odštampaj