Početak > Ambasada > Vesti iz Ambasade
Kineska ambasada u Srbiji proslavila šezdesetogodišnjicu osnivanja
2009-10-01 17:29

Kineska ambasada je 30. septembra u hotelu Hyatt, u Beogradu organizovala prijem povodom šezdesetogodišnjice osnivanja Narodne Republike Kine. Prijemu je prisustvovalo 500 zvanica, među kojima su bili i predstavnici srpske vlasti, predsednik Narodne skupštine Slavica Đukić-Dejanovic, premijer Mirko Cvetković, potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, potpredsednik Vlade Božidar Đelić, ministar spoljnih poslova, ministar odbrane, ministar finansija, ministar rudarstva i energetike, ministar omladine i sporta, direktor Narodne banke, predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić, predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica, kao i veliki broj ambasadora i prijatelja.

U svom kratkom obraćanju, Njegova Ekselencija gospodin Vej Đinghua se osvrnuo na rezultate koje je Kina postigla u društvenom i ekonomskom razvoju od osnivanja nove Kine. On je pozitivno ocenio trenutno dobru situaciju kinesko-srpskih odnosa i izrazio spremnost kineske strane da na temelju strateškog partnerstva dalje razvija zdrave i stabilne kinesko-srpske odnose i nastavlja da daje svoj doprinos miru i razvoju sveta.

Predsednik Narodne skupštine, premijer i svi prijatelji posebno su pohvalili izuzetne rezultate koje je nova Kina postigla i visoko ocenili hrabrost, marljivost i kreativnost kineskog naroda. Oni su istakli da razvoj Kine treba da postane uzor i model razvoju sveta. Srbija je spremna da sa Kinom i dalje produbljuje saradnju u svim oblastima radi dobrobiti našeg naroda.

Preporučite prijatelju 
     Odštampaj